lördag 17 december 2016

Astrid Lindgren Cabaret



Tillsammans med Kulturenheten och deras fantastiska teaterpedagog Annika Josefsson har 2A satt upp en cabaret som handlar om några av Astrid Lindgrens sagofigurer. Under veckan som gått har vi legat i hårdträning inför måndagens stora final. 

Att få agera på scen tillsammans med andra har vi sett är väldigt språkutvecklande. Våra nyanlända elever har glänst i detta projekt och alla elever, även de som är födda i Sverige, har utvecklats på ett positivt sätt. Dessutom har vi haft väldigt roligt tillsammans. Samtidigt har det varit en utmaning som 8-åring att hålla fokus, koncentrera sig och vara tyst när man sitter bakom kulisserna tillsammans med sina klasskamrater vilket eleverna än så länge fixat galant!

Eftersom eleverna kunnat hitta känslan i sina olika roller så snabbt kunde vi hålla två föreställningar för några av skolans elever och pedagoger redan i  torsdags och fredags. På måndag blir det två föreställningar till för skolpersonal och elever innan alla föräldrar kommer.  

Som kronan på verket har vi redan fått ett erbjudande om att hålla en föreställning i maj i ett helt annat sammanhang! :-) 

1 kommentar:

  1. Åh, så kul att hitta detta. Det var verkligen kul att vara tillsammans med alla er i detta projekt.

    SvaraRadera