måndag 15 januari 2018

Välkommen till vårterminen 2018

Nu har vi gått in i sista terminen i trean, sista terminen på lågstadiet. Om ett antal månader är det dags för eleverna att börja mellanstadiet men innan dess ska vi som tur är hinna med många spännande saker...

Den här terminen kommer vi att möta de nationella proven i matematik och svenska. Vi håller just nu på att planera upp de olika provtillfällena så att det blir så bra som möjligt för våra elever, era barn. Provtillfällena kommer att ligga utspritt under veckorna 11 - 20.

Under den här terminen kommer vi att delta i bokjuryn tillsammans med andra elever i årskurs 3 från 2 olika skolor i Malmö, Augustenborgsskolan och Sofielundsskolan. Tanken är att vi tillsammans ska läsa olika böcker och rösta på de böcker som vi tycker bäst om.


Eleverna kommer att få lyssna på en högläsningsbok som heter Lisbet och Sambakungen som är skriven av en författare som heter Emma Karinsdotter. Emma kommer vi att få träffa och tillsammans med henne och Elisabeth i biblioteket bland annat skapa ett juliträd men också en toalett, ja - ni läste rätt! Visst låter det spännande! :-)


Idag hade vi en gemensam uppstart på Bokjuryn i skolans aula där Elisabeth som även kallas Ea berättade om de olika böckerna. Nu är det bara för oss att kasta oss in i böckernas fantastiska värld och läsa, läsa, läsa.


Vi har inlett vårt stenålderstema där vi bland annat kommer att få träna på att läsa och skriva faktatexter som handlar om stenåldern. Nedan kan ni se vad eleverna ska kunna när vi arbetat färdigt med temat:



4 dagar i veckan erbjuder vi våra elever att starta skoldagen med extra läsning innan utsatt starttid. Detta för att eleverna ska få möjlighet att träna på sin läsförmåga så mycket som möjligt. De som är intresserade av att förbättra sin läsförmåga är välkomna:

tisdagar 08:00-08:20
onsdagar 08:00-08:20
torsdagar 08:00-08:20
fredagar 08:00-08:20

Väl mött!

Pedagogerna i år 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar