tisdag 9 februari 2016

Vi lär oss klockans olika delar

Det här med tid är ju en viktig sak att kunna. Tänk om man skulle missa något roligt som t.ex. en spännande fotbollsmatch eller ett roligt kalas bara för att man inte kan klockan. Det ska vi råda bot på så idag gick vi igenom klockans olika delar och sedan fick eleverna tillverka egna klockor som vi ska använda oss av när vi lär oss klockan.



Klockan ritades upp på tavlan och alla delar på klockan markerades ut. Eleverna fick sedan rita av klockan och skriva namnen på klockans olika delar.



På en station målades en tallrik i elevernas respektive favoritfärg. 
På tallriken ska sedan själva urtavlan klistras upp.


Urtavlan skulle målas noggrant och vi bestämde att alla urtavlor skulle vara gula. Dels för att klassrummets modellklocka är gul men också för att det blir enkelt för oss att läsa av klockans siffror om urtavlan får ha en ljus färg.


Nu väntar vi på att tallrikarna ska torka ordentligt och imorgon monterar vi våra klockor.



Efter lunch arbetade vi med lite olika saker. Några arbetade i olika läs- och skrivappar på iPads. Väldigt många ville träna på sin samarbetsförmåga genom att tillsammans skapa något med kaplastavar. Hur gör man om inte alla kommer överens och vad händer om någon skulle råka riva något man precis har byggt? Det var några frågor som eleverna fick reflektera kring innan bygget satte igång. Fantastiska kreationer växte fram på golvet och eleverna utmanades hela tiden till att använda sin samarbetsförmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar