onsdag 2 november 2016

Våra sinnen



Efter att vi arbetat med våra olika kroppsdelar har vi nu gått vidare till våra fem sinnen. Vad är ett sinne och hur många sinnen har människan egentligen? Det var frågor som eleverna tillsammans fick fundera kring. Efter diskussioner i mindre grupper och sedan i storgrupp kunde vi samla våra tankar på tavlan i en tankekarta. 

Första sinnet som vi fördjupat oss i är hörseln. Innan det var dags att läsa en faktatext om örat samlade vi våra gemensamma tankar kring örat, allt för att skapa en förförståelse. Vi provade också att blunda och försöka tala om var i klassrummet fröken gjorde ljud samt beskriva vad det var som lät. Spännande! Många frågor väcktes hos eleverna. Varför kan man inte höra om man håller för öronen? Skulle vi få reda på detta när vi läste en faktatext om örat?   


Faktatexten som vi läste tillsammans innehöll många svåra ord. Tillsammans tittade vi på orden i texten och tog hjälp av både bild och kroppsspråk för att lättare förstå några av orden. Sedan var det dags för oss att författa en gemensam text om örat. Eleverna berättade för fröken och fröken stöttade och skrev elevernas formuleringar på tavlan.


Sedan fick eleverna skriva den gemensamma texten på ett eget papper som sedan klistrades in i vår temabok.




Målet med vår lektion var...


...vilket alla elever kunde när det var dags att avsluta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar