onsdag 30 september 2015

PrövaPå med Kulturskolan på Malmö Live

Vår skoldag inleddes med en busstur till Malmö Live idag. Det var dags för oss att titta på föreställningen Dagen då natten försvann med Kulturskolan. Kulturbussen hämtade oss 08:40 och det var förväntansfulla elever och pedagoger som klev ombord på bussen.

  


För att undvika åksjuka och för att få tiden att gå fick eleverna en uppgift på bussen: Hur många röda bilar kan ni se på vår busstur? Eleverna räknade febrilt och delgav varandra när en ny röd bil upptäckts längs vår resväg.



Väl framme på Malmö Live fick vi vänta en stund innan föreställningen började. Föreställningen som vi skulle se handlade om den lilla byn Vederkvicke och dess invånare: polisen, boven, frisören, godishandlaren, tandläkaren, bagaren, slaktaren, forskaren och forskarens lärling. I byn fanns även tre av nattens väsen. En dag gör forskaren ett experiment som leder till att natten försvinner. Var har natten tagit vägen och vem har gjort så att natten har försvunnit? 
  
Tre nattliga väsen...
Forskaren och hennes lärling
Några av invånarna i byn Vederkvicke
Bagaren, nattligt väsen, godishandlaren, lärlingen, kötthandlaren,
frisören, forskaren, nattligt väsen, polisen och tandläkaren
Det var en trevlig upplevelse för oss alla. Vecka 48 kommer Kulturskolan att besöka oss på Rosengårdsskolan. Då kommer vi få pröva på olika aktiviteter som man kan göra på Kulturskolan. Nedan kan ni se ett filmklipp från föreställningen.

Filmklipp från föreställningen: Dagen då natten försvann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar