fredag 23 oktober 2015

Addition och meningar om hösten

Efter en tids arbete med elevernas taluppfattning har vi i veckan introducerat begreppen addition och addera för eleverna. Först pratade vi om vad addition innebär för att sedan visa med konkret material likhetstecknets betydelse. 

Ex:  Om vi har 6 stycken klossar på ena sidan av likhetstecknet och 4 stycken klossar på andra sidan, vad måste vi göra då för att det ska vara lika många klossar på båda sidor? 

Eleverna fick sätta ord på sina tankar men också visa med hjälp av klossar hur de tänkte. Sedan var det dags att träna addition på sina egna platser. Alla var djupt koncentrerade och ville gärna att vi skulle kontrollera att de tänkt rätt.



Vi har också fortsatt vårt arbete med hösten. Vi lyssnade på en text om hösten och sedan var det dags för lite praktiskt arbete i lärpar. Eleverna fick olika kort som de skulle para ihop. Rätt bild med rätt text bildade enkla meningar om hösten som sedan skulle skrivas ner på iPad. Under det här passet tränade vi på att lyssna, återberätta, läsa, samarbeta och skriva. De elever som kommit lite längre i sin läsutveckling fick stötta en kamrat som fortfarande känner sig lite osäker och vi pedagoger blev djupt imponerade av elevernas förmåga att lyssna på och stötta varandra.





Efter en veckas hårt arbete har vi nu kommit fram till höstlovet.  Vi önskar alla elever ett skönt höstlov oavsett om ni ska vara hemma eller vara på fritids. Måndagen den 2 november tar vi nya tag då skolan börjar igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar