fredag 16 oktober 2015

Ett barn behöver...

Under veckan som gått har vi bland annat arbetat med barnkonventionen som handlar om barns rättigheter. Vi har tittat i och läst pekboken som heter Alla barns rätt och som finns som nedladdningsbar app till t.ex. iPad.


När vi läst färdigt boken fick eleverna i uppgift att rita ett barn. 




Alla barn har vi samlat på en lång rad i vårt klassrum Dessa kommer så småningom att få pratbubblor med fraser som handlar om barnkonventionen. 



Under en lektion fick barnen fundera kring vad ett träd behöver för att växa och må bra för att sedan fundera kring vad en hund behöver. Slutligen fick de fundera över vad ett barn behöver för att växa, utvecklas och må bra. Alla tankar samlades i tankekartor på tavlan och fungerade som stöd i vårt fortsatta arbete.


Våra gemensamma tankar om vad som är viktigt för ett barn fick sedan bli utgångspunkt för eleverna när de sedan skulle formulera 6 viktiga saker som bidrar till deras trygghet.


Under fredagen valde vi ut två budskap som är viktiga för eleverna genom en demokratisk röstning. Dessa budskap skrevs upp på lappar...




...vi skrev våra namn på baksidan av skyltarna...



...och sedan fästes dessa under våra ballonger.



Kvart i ett samlades år F-3 ute på gröningen alldeles intill Rosengårdsskolan för att genomföra vårt ballongsläpp.















Det blev en mäktig upplevelse när vi räknade ner från 10 och sedan släppte iväg våra budskap med hjälp av våra ballonger.



Var hamnar ballongerna?
Kommer någon att läsa våra budskap?

Det här var några av de frågeställningar som väcktes hos Rosengårdsskolans elever. Det blev ett lyckat avslut på vårt arbete som handlade om barnkonventionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar